Opleiding Coupeuse

Via Beginner en Costumière kom je tot opleiding Coupeuse. Bij ieder vak hoort een examen. Je leert het patroontekenen, de naaitechnieken en alles wat erbij komt kijken, om een mooi kleding stuk te maken. Voor de examens ben ik aangesloten bij de organisatie Instituut  Cuppens-Geurs. Dit instituut verzorgt een keer per jaar de landelijke examens en geeft de lesboeken uit.

Bij Beginner leer je bestaande grondpatronen veranderen in maat en model.

Bij Costumière leer je ook het grondpatroon tekenen en het model intekenen. Het accent ligt hierbij op de kinderkleding.

Het Coupeuse gedeelte is veel uitgebreider patroontekenen. Vooral colberts, jurken en mantels. Met aandacht voor details.

Daarna kun je nog doorgaan met het Modevaktekenen, hierbij wordt weer dieper op de zaak ingegaan. En dan is er nog de mogelijkheid tot Lerares in het modevak.

Bij alle vakken is er naast het tekenen ook veel aandacht voor alle naaitechnieken. Bij ieder vak horen een aantal verplichte werkstukken, naaitechniek boeken en patroonteken modellen, die gemaakt moeten worden om alles goed te leren.